Studere medisin i Bulgaria

ved Medical University of Pleven

Medisinstudier ved Medical University of Pleven


Om universitetet

Medical University of Pleven er en av fem medisinske universiteter i Bulgaria og er det eneste universitetet i Pleven. Universitetet ble grunnlagt i 1974 og er hjem til ca 750 studenter og ca 340 akademisk ansatte. I 1997 åpnet universitetet opp for utenlandske studenter gjennom sitt engelske program i medisin. I dag består omtrent halvparten av studentmassen av utenlandske studenter.

Universitet er har gode fasiliteter og kan også skryte av å ha et eget innendørs idrettsanlegg og egne studentboliger.

Om Pleven

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Pleven er den syvende mest befolkede byen i Bulgaria og er et viktig trafikknutepunkt. De tidligste bosetningene i Pleven kan spores helt tilbake til 5000 år f.Kr. Det er funnet flere spor fra folkeslaget Trakere som bodde i områdene i flere millennier.

Byen har utrolig mange monumenter, hvor de fleste stammer fra den Russisk-tyrkiske krigen. Bratskata Mogila (The Brothers´ hill) er det viktigste monumentet og den største attraksjonen i Pleven. Monumentet er til minne om nasjonal helter som deltok i de mange blodige slagene utkjempet. Monumenter huser også levningene til tusener av russiske soldater.

Sentrum av byen byr på mange kafeer og spisesteder.

For å komme deg til Pleven flyr du til Sofia. Det er for tiden ingen flyselskap som flyr direkte fra Norge til Sofia, så du må regne med en mellomlanding. Fra Sofia tar du enten buss eller tog til Pleven.

Om Pleven

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Medical University of Pleven, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Medical University of Pleven i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon