Studere medisin i Bulgaria

ved Medical University of Plovdiv

Medisinstudier ved Medical University of Plovdiv


Om universitetet

Det medisinske universitet i Plovdiv ble etablert i 1945 og underviser i blant annet medisin, tannhelse(odontologi), farmasi og offentlig helse. Universitetet har også et moderne universitetssykehus med 2000 senger.

Fakultetene for allmennmedisin og odontologi er blant de best utstyrte i verden, med veldig moderne undervisningsrom, trenings-/simulasjonsrom og instrumenter.

Universitetet har ca. 3800 studenter hvert år og nesten 700 ansatte.

Om Plovdiv

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Plovdiv er Bulgarias nest største by, etter hovedstaden Sofia, og ligger ved elven Maritsa. Byens historie strekker seg tilbake 6000 år, og er en av de eldste i Europa. Byen er et veldig spennende reisemål for historieinteresserte, da byen er full av ruiner fra romertiden.

Om sommeren så er byen vertskap for en lang rekke kulturarrangementer, for eksempel arrangeres Verdi-festivalen i byens amfiteater.

Byen er utnevnt som en av Europas 2 kulturhovedsteder i 2019.

Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen her på hele 28 grader, mens den om vinteren ligger rundt -6 grader.

For å komme seg til Plovdiv flyr man til Sofia. Det er ingen flyselskap som flyr direkte fra Norge, så man må belage seg på en mellomlanding. Plovdiv ligger 70 minutter med kjøring fra flyplassen. Du når også byen med buss og tog.

Om Plovdiv

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Medical University of Plovdiv, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Medical University of Plovdiv i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon