Studere medisin i Bulgaria

ved Medical University of Sofia

Medisinstudier ved Medical University of Sofia


Om universitetet

Fakultetet for medisin er den eldste institusjonen for høyere medisinsk utdanning i Bulgaria. Det er den største og mest prestisjetunge medisinske skolen i landet med en historie på hundre år. Fakultetet er en utømmelig kilde til kunnskap, erfaring, tradisjoner, høyt utdannede fagfolk og standarder for medisinsk utdanning for alle utdanningsinstitusjoner og vitenskapelige institusjoner rundt om i landet.

Mange av de uteksaminerte ved universitetet har mottatt internasjonal anerkjennelse, samt gjort en strålende internasjonal karriere innen medisinbiologiske og kliniske spesialiteter. Universitetet er anerkjent for sin langvarige rolle i akademisk og pedagogisk kultur i Balkan-område og i hele Europa.

Om Sofia

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Sofia er den største byen i Bulgaria, samt landets hovedstad. Sofias historie strekker seg tilbake til flere hundre år f.Kr., og man kan enda se spor etter byens lange historie. Sofia er på listen over de eldste hovedstedene i Europa, og er i dag den 15. Største byen i EU. Sofia regnes som det kulturelle, økonomiske og administrative senteret i landet.

I Sofia finnes en rekker museer, historiske landemerker, kirker og andre severdigheter. Bojanakirken fra 900-tallet er veldig kjent og også en del av Bulgarias verdensarv. Man kan også besøke Alexander Nevskij-katedralen, det historiske nasjonalmuseet eller mer moderne arkitektur som den bulgarske nasjonaloperaen eller Kulturens nasjonalplass, som er Sørøst-Europas største kultur- og kongressentrum.

Sofia har aldri vært noen turistmagnet blant nordmenn, mye av det som finnes i byen er allikevel veldig interessant og Sofia er en meget trivelig by å oppholde seg i.

Det er ingen direkteruter til Sofia, men flere selskaper flyr til Sofia med en mellomlanding fra Norge.

Om Sofia

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Medical University of Sofia, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Medical University of Sofia i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon