Studere medisin i Bulgaria

ved Medical University of Varna

Medisinstudier ved Medical University of Varna


Om universitetet

Medical University of Varna ble grunnlagt i 1960, men hadde oppstart først i 1961 og dette regnes universitetets første år. Universitetet har rundt 4500 studenter hvorav 1100 er utenlandske studenter. 900 av disse er i de engelske programmene for medisin og odontologi.

Universitetet er høyteknologisk og implementerer for eksempel anatomiundervisning i 3d, et system for e-læring i tillegg til de tradisjonelle pedagogiske metodene. Universitetet har mange samarbeidspartnere rundt i verden og har et ønske om å være den ledende institusjonen for akademisk læring og forskning.

Om Varna

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Varna er Bulgarias tredje største by og den største bulgarske byen på Svartehavskysten. Byen blir ofte omtalt som Bulgarias maritime hovedstad og var i tillegg Europeisk ungdoms hovedstad i 2017. Byen har et meget behagelig klima. Sommeren begynner i mai og temperaturen ligger jevnt rundt 25-35C. med havtemperatur på 24-27C.

Norske studenter vil oppleve at de får mye igjen for pengene i byen. Prisnivået er generelt lavt og studielånet strekker langt i Varna. Det kan være greit å ha litt ekstra penger med tanke på alle de kulturelle opplevelsene man kan oppleve i byen. Det er ikke uten grunn at byen er nominert til Europas kulturhovedstad 2019.

Varna nås lettest ved å fly til Sofia. Det er også mulig å fly hele veien til Varna, men da blir ofte reisetiden på over 24 timer. Mest vanlig er det å fly til Sofia for å så ta buss eller tog til Varna.

Om Varna

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Medical University of Varna, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Medical University of Varna i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon