Studere medisin i Estland

ved University of Tartu

Medisinstudier ved University of Tartu


Om universitetet

Universitetet i Tartu er i dag landets største universitet og ble grunnlagt i 1632. Etter gjenopprettelsen av landets uavhengighet i 1991 har universitetet i Tartu utviklet seg til å bli et internasjonalt miljø med flere studiemuligheter på engelsk, med studenter fra hele verden.

Universitetet har i dag over 18 000 studenter, hvor ca 5 % er internasjonale studenter. Dette er det eneste universitetet i de baltiske landene som kan plasseres blant de 200 beste universitetene i Europa.

Det tilbys et seksårig studieprogram innen medisin, som er utformet for å gi studentene kjernekompetansen som kreves for å bli dyktige leger. Etter uteksaminering blir studentene svært ettertraktet i et bredt utvalg av karrierer internasjonalt.

Om Tartu

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Tartu er den nest største byen i Estland, etter Tallinn. Tartu blir ofte sett på som det intellektuelle og kulturelle sentrum av landet, mye på grunn av at nasjonens eldste og mest anerkjente universitet holder til her.

Estlands uavhengighet ble gjenopprettet i 1991, og byen har siden da utviklet seg til å bli en mer moderne by.

I Tartu finner man også landets nasjonalmuseum, forsvarshøyskolen, jordbrukshøyskolen og Estlands utdannings- og forskningsdepartement.

Noen av de viktigste severdighetene Tartu kan by på inkluderer den gamle lutherske Johanneskirken (Jaani Kirik), rådhuset, universitetsbygningen, den botaniske hagen, handlegaten, samt mange bygninger som har stått siden før uavhengigheten ble gjenopprettet.

Tartu har en egen flyplass, men den er kronglete å komme seg til fra Norge. Derfor velger de fleste å fly til Tallinn for å deretter ta ekspressbussen til Tartu. Det er også gode bussforbindelser fra Riga og St. Petersburg.

Om Tartu

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på University of Tartu, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på University of Tartu i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon