Studere medisin i
Italia

Studere medisin i Italia

Ved å studere medisin i Italia får du oppleve et land med historisk sus, fantastiske mattradisjoner og noen av de beste vingårdene i verden. Enten du velger å studere i hovedstaden Roma eller i motehovedstaden Milano vil du lære av de fremste foreleser og professorer på de beste medisinske institusjonene.

Dersom du ønsker å studere medisin på engelsk har Italia en rekke universiteter å tilby. Universitetene kommer i alle størrelser, både store og små. Alle universiteter listet opp på denne siden er godkjent i EU.

Italia har i lang tid vært et senter for utdanning. Filosofi og kunst har tradisjonelt stått sterkt i landet, men legevitenskapen har lenge vært spesielt høyt aktet. Å studere i Italia er en sjanse til å leve livet på den italienske måten. Samtidig får du en fremragende utdanning til et lavt kostnadsnivå.

Du kan studere medisin på engelsk i Italia ved følgende skoler:

  • Sapienza University of Rome
  • Katolsk Universitet i Det Hellige Hjerte i Roma
  • Statens universitet i Bologna
  • University of Bari
  • Humanitas University of Milan
  • Università Vita-Salute San Raffaele i Milano
  • University of Naples

  • University of Pavia

  • Universitetet i Torino

Om Italia

Italia er en av Europas mest folkerike land med sine 60,7 millioner innbyggere. Landet har en rekke forskjellige klimasoner fra alpene i nord til øya Sicilia i sør. Den største delen av befolkningen er i dag bosatt i de nordlige delene av Italia grunnet industrialiseringen rundt byer som Roma, Milano og Napoli.

Italia er renessansens vugge og er av mange regnet som det kulturelle hovedsetet i Europa. Faktisk har landet flest steder på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. I tilegg til kultur er Italia godt kjent for sine anerkjente motehus og sine tradisjonsrike fotballklubber. Landets mat- og drikketradisjoner er også en av verdens mest kjente.

Stort sett alle tv-programmer og filmer er dubbet i Italia. Dette gjør at få av den eldre befolkningen snakker noe særlig engelsk, men dette gjør at du lærer litt italiensk desto fortere. Italienerne blir svært fornøyd om du lærer deg noen gloser. Levestandarden i Italia er god, både for fastboende og studenter. Italia har et enormt fokus på kjernefamilien, så du vil ofte oppleve at dine italienske medstudenter bor hjemme hos sine foreldre mens de studerer. Mat og vin er en del billigere i Norge, med et prisnivå på 50-70 prosent av Norge. Boligleie i de største byene komme opp på en pris tilnærmet de i Norge. Et tips er å sjekke de lokale avisen for annonser.

Norge er representert med ambassade i Roma.

Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.