Studere medisin i Italia

ved Universita Degli Studi di Napoli Federico II

Medisinstudier ved Universita Degli Studi di Napoli Federico II


Om universitetet

Universitetet ble grunnlagt helt tilbake i 1224 og er det eldste offentlige ikke-religiøse universitet i verden. Universitetet er oppkalt etter sin grunnlegger Frederick 2.

Universitetet har nærmere 100 000 studenter og over 3000 akademisk ansatte og er det 3. største i Italia. Hele universitetet er fordelt inn i 13 fakulteter, inkludert det medisinske. Den medisinske skolen har også et eget universitetssykehus som igjen er en del av et større samarbeid som blant annet inkluderer det største sykehuset i Sør-Italia (Cardarelli), kreft-instituttet og sykehuset for smittsomme sykdommer.

Om Napoli

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Napoli er den største byen i Sør-Italia og har den 4. største økonomien i Italia etter Roma, Milan og Torino. Byen ble trolig grunnlagt av greske kolonister rundt 8. Århundre f.Kr.
Under 1 mil fra byen finner man vulkanen Vesuv, som særlig er kjent for å ha ødelagt byen Pompeii (Den er også regnet som en av de farligste vulkanene i verden).

Klimaet i Napoli er typisk varme og tørre sommere, mens det er mildt og vått på vinteren. Byen har også et fotballag som spiller på øverste nivå i Italia.

Napoli er også byen hvor pizzaen opprinnelig kommer fra, i tillegg er spagetti også mye forbundet med byen.

I Napoli finner man det eldste operahuset i verden som fortsatt er i bruk, San Carlo.

For å komme til Napoli trenger man en mellomlanding. Det er ingen flyselskaper som fly direkte fra Norge. Allikevel kan man på den mest effektive ruten komme ned mot en reisetid på 5 timer.

Om Napoli

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Universita Degli Studi di Napoli Federico II, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Universita Degli Studi di Napoli Federico II i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon