Studere medisin i Italia

ved University of Bologna

Medisinstudier ved University of Bologna


Om universitetet

Det er ukjent akkurat når universitetet ble opprettet, men på 1800-tallet fikk en gruppe historikere jobben med å stadfeste en dato. De kom da fram til 1088, som siden har blitt brukt som grunnleggingsdatoen. Dette gjør universitetet til et av de eldste i Europa, og det eldste i kontinuerlig drift. Universitetet har 23 fakulteter og rundt 100 000 studenter.

Universitetet tilbyr en 6-årig medisinutdanning. Utdanningsløpet er underlagt The Department of Medical and Surgical Sciences som er en av tre avdelinger som utgjør School of Medicine ved universitetet.

Om Bologna

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Bologna er den syvende største byen i Italia, regnet i folketall, og blir i ofte beskrevet som en universitetsby. Dette skyldes i hovedsak at byen huser det eldste universitetet som har vært i kontinuerlig drift i verden. Rundt en fjerdedel av byens befolkning er studenter. Dette setter sitt preg på byen som har et yrende offentlig rom med mange kulturelle tilbud. Byen ble i 2000 utnevnt som Europeisk kulturhovedstad.

Byen er mest kjent for sine mange tårn og da spesielt Asinelli-tårnet og Garisenda-tårnet, som sammen utgjør de to tårn (Due Torri). Navnene stammer fra familiene som krediteres for å ha stått for byggingen. Historien sier at høyden på de to tårnene var en konkurranse mellom de to familiene om hvem som var mektigst.

Det finnes mange flyruter til Bologna, men felles for de alle er at de inneholder mellomlandinger. I de fleste tilfeller kommer du unna med en mellomlanding og en reisetid på rundt 5-6 timer.

Om Bologna

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på University of Bologna, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på University of Bologna i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon