Studere medisin i Italia

ved University of Pavia

Medisinstudier ved University of Pavia


Om universitetet

University of Pavia ble grunnlagt i 1361 og er et av de eldste universitetene i Europa. Kilder nevner at det har vært en institusjon for høyere utdanning i Pavia helt tilbake til 825 e.Kr. Universitetet består i dag av 18 avdelinger og ca 21 000 studenter. Universitetet har huset mange kjente personer, men den største må sies å være Allesandro Volta, oppfinneren av det første elektriske batteriet og oppdageren av metan.

Universitetet har en sterk tradisjon med å ta imot utenlandske studenter og har mange samarbeid med universiteter utenfor Italia. Den engelske medisin utdanningen har rundt 100 plasser hvert år.

Roing er en sterk tradisjon blant de italienske universitetene, og Pavia er intet unntak. Det blir flere ganger i året arrangert konkurranser mot andre universiteter og nivået er skyhøyt.

Om Pavia

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Pavia er hovedstad i Pavia-regionen og ligger 35 km sør for Milano. Byen er en godt bevart middelalderby og ble tidligere kjent som de 100 tårns by. I dag har mange av tårnene falt, men noen kan fortsatt ses i byen. Certosa di Pavia er den desidert største attraksjonen i området og ligger et par kilometer unna byen. Bygget er et av de mest imponerende eksemplene på renessansearkitektur i området.

Inne i selve byen finner man byen katedral som ble påbegynt i 1488, men ikke ferdigstilt før i 1898. Katedralen er bygget som en oktogon og kuppelen er den tredje største i Italia. Selv om det finnes en del industri på utsiden av Pavia merkes ikke dette i bykjernen. Her er det en rolig og avslappet atmosfære. Regionen er kjent for sine mat- og vintradisjoner. Her er det mulig å nyte den lokalt produserte geitosten sammen med et godt glass vin.

For de med behov for litt mer fart er Milano en kort og billig togtur unna.

For å komme deg til Pavia flyr du til Milano. Dit flyr SAS, Norwegian og RyanAir. Flyplassen i Milano er rundt 60km fra Pavia. Fra Milano velger de fleste tog, som tar 30 minutter til Pavia.

Om Pavia

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på University of Pavia, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på University of Pavia i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon