Studere medisin i Kroatia

ved University of Rijeka – Faculty of Medicine

Medisinstudier ved University of Rijeka – Faculty of Medicine


Om universitetet

University of Rijeka består av 10 fakulteter og huser ca. 20 000 studenter. Det medisinske fakultet ved University of Rijeka ble grunnlagt i 1955 og var det første fakultetet som ble grunnlagt utenfor Zagreb. Siden den gang har fakultetet vokst i størrelse og betydning gjennom sine 6 tiår levetid.

Universitet er rangert som det 2. beste universitetet i Kroatia og har et uttalt mål om å komme seg inn på listen blant de 500 beste universitetene i verden.

Om Rijeka

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Rijeka er Kroatias tredje største by og den største havnebyen i landet. Byen ligger ved Kvarnerbukten i Adriaterhavet og havnen er et viktig knutepunkt for Kroatia og innlandslandene i nærheten. Det er også denne havnen som har gjort byen til en omstridt by gjennom tidene. Byen har byttet eierskap og nasjonalitet flere ganger enn de fleste andre. Dette gjenspeiles også i gatebildet der man finner kulturhistoriske monumenter fra flere perioder og statsmakter.

I Rijeka kan du blant annet se den gamle fabrikken hvor Giovanni Lupis selvdrevne torpedo for første gang ble testet i 1866. Dersom dette blir for voldsomt for deg kan du besøke byens store stolthet: St. Vitus kirken. Kirken er i barokk utførelse og har preget landets sedler i to perioder.

Til Rijeka fly du direkte fra Gardermoen med blant annet Norwegian. Flyplassen ligger rundt 30km fra bysentrum. Du kan velge mellom å ta taxi eller buss inn til byen.

Om Rijeka

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på University of Rijeka – Faculty of Medicine, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på University of Rijeka – Faculty of Medicine i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon