Studere medisin i Kroatia

ved University of Split School of Medicine

Medisinstudier ved University of Split School of Medicine


Om universitetet

Universitetet i Split ble grunnlagt i 1974 og er i dag organisert i 13 fakulteter og 124 fakultetsprogrammer, blant dem, skolen for medisin.

Skolen for medisin har fire undervisningsprogrammer: medisin, tannlege, farmasi og medisinske studier på engelsk. Medisinprogrammet registrerer årlig ca 90 studenter, tannlege og farmasi ca 30 studenter hver, samt medisinske studier på engelsk med ca 60 studenter. De som tar studiene på engelsk kommer hovedsakelig fra land i Øst-Europa, Skandinavia og Tyskland.

Om Split

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Split er den nest største byen i Kroatia og den største byen i Dalmatia. Over de siste årene har Split blitt en av Kroatias mest populære turistdestinasjoner. Med sin arv, historie, kultur og severdigheter er Split absolutt en by som har mye å by på.

Det historiske sentrum av Split ble i 1979 inkludert på UNESCOs liste over verdensarv. Split er et av sentrene til kroatisk kultur. Av severdigheter finner du blant annet Saint Domnius katedralen, som regnes som den eldste katolske katedralen i verden som fremdeles er i bruk i sin opprinnelige struktur.

Den mest besøkte attraksjonen i byen er Diokletians palass, bygget for den romerske keiseren i år 305. Til den dag i dag er det fortsatt dette palasset som danner kjernen i byen. Palasset ble bygget som en massiv struktur, som en romersk militærfestning. Det vender mot sjøen på sørsiden, med vegger opptil 200 meter lange og 20 meter høye. En enorm konstruksjon for sin tid og absolutt noe som må oppleves om man er i byen.

Norwegian flyr direkte til byens flyplass fra Gardermoen. Derfra er det kun 24km inn til bykjernen, som nås med buss eller taxi,

Om Split

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på University of Split School of Medicine, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på University of Split School of Medicine i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon