Studere medisin i
Kypros

Studere medisin i Kypros

Den solfylte hovedstaden, Nicosia, i Kypros tiltrekker seg stadig flere studenter. Landets medisinske fakulteter er meget godt utstyrte og anerkjente i internasjonale kretser. To universiteter på Kypros tilbyr i dag meget gode medisinstudier på engelsk.

I de siste årene har det blitt betydelig investert i de engelskspråklige medisinprogrammene på Kypros. Dette har resultert i en strøm av internasjonale studenter, som ikke ser ut til å avta med det første. Å leve som student i Kypros koster litt mer enn andre steder, men det er ikke mange andre steder som kan skryte av bedre vær eller utdanningskvalitet.

De beste skolene i Nicosia er:

 • European University of Cyprus
 • University of Nicosia
 • Om Kypros

  Kypros er mest av alt kjent som en ferieøy på våre breddegrader, men øya skjuler også en voldsom historie som avsløres av øyas oppdeling. Som en følge av voldelig sammenstøt ble øya invadert av tyrkiske styrker. Styrkene ble igjen etter våpenstillstanden og øya ble delt i en gresk-kypriotisk del i sør og en tyrkisk-kypriotisk del i nord.  Hovedstaden Nikosia er delt av dette skillet.

  Kypros innbyr ved første øyekast til avslapning ved stranden, men om du løfter blikket vil du finne en rik historie og flere arkitektoniske skatter. Matkulturen på øya er spesielt omfattende, da den er påvirket av både det greske og tyrkiske kjøkken med innslag fra Midtøsten.

  Som student kan du forvente deg en høy levestandard på Kypros. Den jevne kypriot har en levestandard som kan sammenlignes med nordmenns. Prisnivået i Kypros er etter europeisk målestokk middels høyt, men det er allikevel en del under det norske. Øya kan by på gode tele-, mobil- og dataforbindelser med en godt utbygd infrastruktur. Helsetilbudet på øya er godt og det finnes behandlingssteder med engelsktalende.

  Norge er representert ved et honorært generalkonsulat i Nikosia. Ansvarlig ambassade er den norse ambassade i Aten.

  Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.