Studere medisin i
Latvia

Studere medisin i Latvia

Å studere medisin i Latvia står høyt på ønskelisten til mange kommende medisinstudenter. Landet er forholdsvis lite. Derfor er det ideelt for studenter som ønsker å studere i en mindre by, uten tempoet i storbyen. Landet kan også by på lavere levekostnader en mange andre europeiske land.

Latvia har flere medisinske universitet som tilbyr undervisning på engelsk. Av skolene i Latvia er det det University of Latvia som har det største miljøet for internasjonale studenter. Medisinstudiene som tilbys i Latvia gjør at studenter kan oppfylle sin drøm om å bli lege. Medisinstudiet er godkjent i hele EU og store deler av verden. Dette inkluderer Australia, Storbritannia og USA.

Medisinutdanning på engelsk i Latvia:

  • Latvian University in Riga – Faculty of Medicine
  • Stradiņš University Riga

Om Latvia

Latvia ligger klemt mellom de to baltiske landene Estland og Litauen ved Østersjøens bredd. Landet har rundt 2 millioner innbyggere, hvorav drøyt 700 000 av de bor i hovedstaden Riga, som også er den eneste storbyen i landet. Byen er godt kjent for sin urte-brennvin Riga Balsam.

Latvia har vært invadert og styrt av omtrent alle omkringliggende land. Dette har medført at landet har en multifasettert kultur med mange innflytelser utenfra.

Levestandarden i Latvia for gjennomsnitts innbyggeren er noe lavere enn i Norge, men den latviske regjeringen har et mål om at de raskest mulig skal ta igjen gjennomsnittslevestandarden i EU. Norske studenter vil selv oppleve en høy levestandard grunnet de lave levekostnadene. En leilighet i sentrum koster 25 prosent av hva den ville gjort i et norsk bysentrum. Stort sett alle andre utgifter ligger på halvparten av hva de gjør i Norge.

Norge er representert ved ambassade i Riga.

Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.