Studere medisin i Latvia

ved Stradiņš University i Riga

Medisinstudier ved Stradiņš University i Riga


Om universitetet

Universitetet er offentlig og oppkalt etter Stradiņš-familien, som hadde veldig stor innflytelse på det akademiske livet i Latvia i over hundre år. Universitetet har gått under flere forskjellige navn tidligere og het senest i 1998 ”Medical Academy of Latvia”, men valgte å bytte til dagens navn grunnet studietilbud som ikke utelukkende inkluderer medisin og tilsvarende.

I tillegg til medisinske studier, så tilbyr også skolen studier i sosiologi, politisk vitenskap og jus.

Universitetet har undervist utenlandsstudenter siden 1990 og har i dag ca. 2000 studenter fra andre land (der ca. 8% er norske). De fleste av disse studerer medisin, men også tannlegestudiet er populært blant disse studentene. I tillegg til utenlandsstudentene, så er det ca. 6000 latviere som også studerer her.

1404 ansatte gir en lærer-elev-ratio på 1 til 13.

Om Riga

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Riga er hovedstaden i Latvia og også landets (og hele Baltikums) største by. Over en tredjedel av befolkningen i landet bor per i dag i byen. Byen ble grunnlagt så langt tilbake som 1201.

I tillegg til Stradiņš-universitetet, så finner man også Universitetet i Riga, Rigas tekniske universitet og Handelshøyskolen i Stockholm sin Riga-avdeling i byen.

Av severdigheter i Riga så er spesielt gamlebyen en attraktiv turistattraksjon. Selve arkitekturen i bydelen er typisk for middelalderen, og særlig ”art-nouveau”-stilen skiller seg ut. Det er også en katedral i byen, og der finnes også en av verdens største orgel med nesten 7000 piper. Det er også over 50 museer i byen.

Flybillettene til Riga er svært rimelige. Du kan få en billett ned til 250 kr hvis du er fleksibel med tanke på avreisetidspunkt. Norwegian og AirBaltic flyr fra Gardermoen, mens WizzAir flyr fra Torp. Flyplassen ligger ca. 20 minutter unna bysentrum med taxi.

Om Riga

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Stradiņš University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Stradiņš University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon