Studere medisin i Latvia

ved University of Latvia i Riga

Medisinstudier ved University of Latvia i Riga


Om universitetet

University of Latvia ble grunnlagt i 1919 og er Latvias eldste universitet. Det medisinske fakultet på skolen ble stiftet i samme år som grunnleggelsen av universitetet.

Universitetet består av 13 fakulteter, 20 forskningsinstitutt og har 14 000 studenter. Det forskes i over 50 forskningsfelt på universitetet.

Om Riga

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Riga er hovedstad og største by i Latvia. Byen ble grunnlagt i 1201 og var tidligere en Hansaby. Et av bevisene for dette står i gamlebyen der du kan se det hanseatiske bygget ”House of the Blackheads”. Bygget ble reist i det 14.århundret for broskapet Blackheads, som besto av ugifte tyske handelsmenn i Riga. Bygget ble bombet under andre verdenskrig i 1941 og ruinene ble revet av Sovjetunionen. Bygget ble gjenreist fra 1995-1999.

Riga er spesielt godt kjent for sine Art Noveau-arkitektur. Eksempler på byggestilen finnes i både sentrum og gamlebyen, men et spesielt godt tips er å ta en spasertur ned Alberta iela som er gaten mange av de mest kjente byggene ligger i.

Dersom du er sliten etter å ha sett på arkitektur eller det ikke er noe for deg er utelivet i Riga veldig bra. Her finner du alt fra hippe barer til brune buler. Uansett hvor du velger å dra burde du smake på Rigas stolthet: Riga Balsam. En bittersøt urtelikør. Drikken selges hvor enn du skulle finne på å bevege deg i Riga.

Flybillettene til Riga er svært rimelige. Du kan få en billett ned til 250 kr hvis du er fleksibel med tanke på avreisetidspunkt. Norwegian og AirBaltic flyr fra Gardermoen, mens WizzAir flyr fra Torp. Flyplassen ligger ca. 20 minutter unna bysentrum med taxi.

Om Riga

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på University of Latvia, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på University of Latvia i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon