Studere medisin i
Litauen

Studere medisin i Litauen

Litauen er en av de mest tospråklige landene i Europa. Dette betyr at studenter som kommer utenfra lettere kan få innpass i kulturen og sosiale settinger. I tillegg til litauisk er det vanlig at befolkningen snakker enten russisk eller engelsk.

Det finnes mange universiteter i Litauen som tilbyr internasjonale studenter engelskspråklige studieprogrammer. Alle gradene er godkjent i EU, og av de fleste land i vesten.

En av de store fordelene er at semesteravgiften er mye lavere i Litauen enn i mange andre europeiske land. Opptakskravet på de fleste skolene er hovedsakelig spesiell studiekompetanse med kjemi og biologi.

De ledende medisinske universitetene i Litauen er:

 • Vilnius University
 • Medical Academy of the University of Health Sciences of Lithuania
 • Om Litauen

  Litauen er et relativt lite land med sine 2,8 millioner innbyggere. Landet ligger ved Østersjøen og den baltiske kystlinjen er et av de store trekkplastrene. Som mange andre av landene i området har også Litauen vært en Sovjetstat. Landet fikk sin frihet i 1991 og i dag står mange av bygningene og monumentene fra sovjettiden igjen som påminnelser om landets historie.

  Landet kan i dag skryte av å rangere svært godt på FNs Indeks for menneskelig utvikling og er blant de raskest voksende økonomiske markedene i EU.

  Litauen er har et høyt utdanningsnivå og flesteparten av befolkningen er flerspråklige. Det betyr at du i de fleste tilfeller vil gjøre deg godt forstått på engelsk. For norske studenter er Litauen et billig land å studere i. Noen varer og tjenester koster ikke mer enn 1/5 del av den norske prisen, men mest vanlig er nok rundt 50 prosent. Studenter vil har råd til å bo godt og samtidig penger igjen til å spise ute på restaurant. Landet har et godt helsetilbud og god levestandard.

  Norge er representert ved ambassade i Vilnius.

  Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.