Studere medisin i Litauen

ved Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas

Medisinstudier ved Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas


Om universitetet

Lithuanian University of Health Sciences så dagens lys i 2010, etter en sammenslåing av Kaunas University of Medicine og Lithuanian Veterinary University. Universitetet er tilknyttet Hospital of Lithuanian University of Health Sciences Kaunas Clinics og Kaunas Red Cross Hospital og bruker disse under undervisningen. På tross av sin korte historie er universitetet det største av sitt slag i Litauen.

Mange vil nok allikevel si at historien til universitet strekker seg lenger tilbake enn som så. Det medisinske akademiet ved Lithuanian University of Health Sciences kan spore sine røtter tilbake til 1919, men har etter flere reformer og omorganiseringer tatt dagens form.

Om Kaunas

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Universitetet befinner seg i Kaunas, som er Litauens nest største by. Kaunas har historisk sett vært en ledende by i Litauisk økonomi, akademia og kulturliv. Byen kan spore sine første bosettinger tilbake til 1000-tallet. Kaunas har gjennom tidene vært preget av både invasjoner og okkupasjoner fra blant annet Russland, Sverige og Sovjetunionen. Sistnevnte okkupasjon finner du mer om i byens Krigsmuseum. Byens turbulente historie gjenspeiles i de mange kulturelle tilbudene byen har å by på.

Selv om byen en gang var øst for jernbeltet finnes det et mangfold av restauranter. Hele 50 000 av byens befolkning er studenter. Dette reflekteres også i byens mat- og drikketilbud, der det finnes noe for alle slags folk og alle slags prisklasser. Finner du ikke det du leter etter i Kaunas så ligger Vilnius kun 100 km unna.

Kaunas er lettest å nå fra Bergen, Stavanger eller Ålesund, som alle har direkteflygninger. Reisen tar rundt to timer. Reiser du fra andre steder i Norge må du medregne ett stopp og en reisetid på rundt fem timer.

Om Kaunas

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Lithuanian University of Health Sciences, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Lithuanian University of Health Sciences i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon