Studere medisin i Litauen

ved Vilnius University i Vilnius

Medisinstudier ved Vilnius University i Vilnius


Om universitetet

Vilnius Universitetet ble grunnlagt i 1570 og er det største og eldste universitetet i Litauen. Universitetet tilbyr studier med internasjonalt anerkjent innhold. Medisinstudiet er et av universitets spesialiteter.

Først i 2012 begynte universitetet å tilby utdanning på engelsk. I 2013 ble 20 studenter akseptert. Siden 2014 er det 40 studenter i året som blir akseptert innen medisin, samt 10 til tannlegestudiene. Det er et av universitetene i Europa med de minste studiegruppene. For å sikre kvaliteten på studiene blir elevene undervist i små grupper på 8-10.

Man får også en unik mulighet til å ha praksis-trening ved et av de største sykehusene i Litauen.

Om Vilnius

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Vilnius er hovedstaden i Litauen og landets største by målt i antall innbyggere. Vilnius ligger i den sørøstlige delen av Litauen og er den nest største byen i de baltiske statene. Landets største regjeringsinstitusjoner og andre viktige organer holder til i hovedstaden.

Byen har forandret seg mye over de siste tiårene, og har utviklet seg til å bli en moderne europeisk by. Mange av byens eldre bygninger har blitt renovert, og et forretnings- og handelsområde utvikles, som forventes å bli byens viktigste administrasjons- og forretningsdistrikt.

Noen av byens viktigste severdigheter inkluderer St. Annas kirke, Sereikiškės-parken, Katedralplassen i gamlebyen, Lukiškėsplassen og nasjonalmuseet.

Ryanair og Norwegian flyr direkte til Vilnius. Det er svært lett å nå bysentrum med tog. Det finnes et eget flytog som har 16 avganger om dagen. Med det når du byen på 7 minutter for 0.70 EUR. Det er også mulig å ta shuttlebuss og rutebuss til byen.

Om Vilnius

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Vilnius University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Vilnius University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon