Studere medisin i
Polen

Studere medisin i Polen

Medisinstudier på engelsk i Polen har over lengre tid vært blant de mest ettertraktede og høyt ansette studiene i Europa. Universitetene i Polen etterlever et høyt akademisk ideal og har derfor fått et godt rykte rundt om i verden. Det uteksamineres svært mange studenter i Polen som senere praktiserer i sitt hjemland. Dette har gjort at de polske universitetenes gode rykte har spredd seg globalt. På bakgrunn av dette velger stadig flere nordmenn å ta medisinstudiene sine i Polen.

Utdanningen som gis i Polen er godkjent i de aller fleste land. Dette inkluderer også Norge. Du er i tillegg kvalifisert til å jobbe og ta spesialisering i USA, og andre engelsktalende land.

Du kan ta medisinutdanning på engelsk ved følgende universiteter:

  • The Medical University of Lublin in cooperation with the Wenzhou Medical University in China
  • Medical University of Warsaw
  • Pomeranian Medical University
  • Medical University of Gdansk
  • Poznan University of Medical Sciences
  • Medical University of Białystok
  • Jagiellonian University Medical College
  • The University of Varmia and Masuria Medical School
  • Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University

Om Polen

Polen ble grunnlagt som stat i 996, men har siden den gang gjennomgått mange omveltninger i styresett, landegrenser og okkupasjonsmakter. Landet har en rik historie og har ofte vært i sentrum av maktspillene i Europa. I dag framstår Polen som et av de ledende landene på den økonomiske arena i Sentral- og Øst-Europa.

Befolkningen er veldig homogen og består av 98 % polakker. Landets innbyggere er spredd godt utover landet med Warszawa som største og eneste millionby. Landet huser over to millioner gårder og stor deler av befolkningen er bosatt på landet.

Som student vil du garantert møte på mange norske medstudenter i Polen. Landet er blant de mest populære for utenlandsstudenter fra Norge, og fleste studentene studerer innenfor helsefagene.

Polen er veldig billig for norske studenter. I gjennomsnitt ligger prisene på 60 prosent under de norske. Med midlertidig oppholdstillatelse, som du trenger for å studere i Polen, kan du også jobbe, men dette gjør svært få norske studenter grunnet de lave levekostnadene. Standarden på private utleieleiligheter er som regel bra, og disse anbefales fremfor bostedene som tilbys lærestedet. Disse er ofte dyrere og dårligere.

Norge er representert ved ambassade i Warszawa, og konsulat i Gdynia, Krakow, Szczecin og Wroclaw.

Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.