Studere medisin i Polen

ved Pomeranian Medical University i Szczecin

Medisinstudier ved Pomeranian Medical University i Szczecin


Om universitetet

Pomeranian Medical University er et statlig eid universitet som har tilbydd medisinundervisning på engelsk siden 1996. I løpet av disse årene har de uteksaminert flere hundre norske studenter. Universitetet tilbyr 100 plasser på medisinutdanningen per år, hvorav mange av disse er nordmenn.

Universitetet ble opprettet i 1948 og har på tross av sin korte historie rukket å opparbeide seg en betydelig status. Det er ansatt mer enn 500 mennesker på fakultetsnivå. 43 professorer og 54 privatdosenter. Ledelsen har et uttalt mål om å være i front av utviklingen for å gjøre institusjonen mest mulig attraktiv for studentene.

Om Szczecin

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Szczecin er den åttende største byen i Polen og er hovedstad i det vestpommerske voivodskap. Byen ligger ikke lenger enn 110 km fra Berlin og 250 km unna Poznan, en av Polens største byer. Szczecin er plassert ikke langt ved utløpet av Oder. Byen har i lang tid vært preget av havneindustri, og dette kan også ses i dag i de nordlige delene av byen.

Szczecin huser flere universiteter og er i semestermåneden hjem til mer enn 55 000 studenter. Flere hundre av disse er fra Norge, noe som gjør byen til en av de mer populære å studere medisin i for nordmenn. Byens sentrum er forholdsvis lite, men i byen finner man alt man trenger av kafeer, barer, kjøpesentre og kulturelle opplevelser.

WizzAir flyr direkte fra Torp, Bergen og Stavanger til Szczecin. Det anbefales å ta buss fra flyplassen, da disse korresponderer godt med flyene. Det er også mulig å ta tog, men disse korresponderer ikke like godt.

Om Szczecin

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Pomeranian Medical University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Pomeranian Medical University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon