Studere medisin i Polen

ved Medical University of Bialystok

Medisinstudier ved Medical University of Bialystok


Om universitetet

Medical University of Bialystok ble etablert i 1950 i Bialystoks historisk viktigste bygning Branicki Palace. Bygget etter fransk modell var det ikke rart Bialystok ble kalt Polens Versailles i det 18-århundret. Palasset var bopelen til Jan Klemens Branicki som hadde som ambisjon å bli konge av Polen.

I dag er universitetet arbeidsgiver til rundt 700 akademisk ansatte og studieplass for 4600 studenter. Rundt 300 studenter studerer på engelsk og av disse er flesteparten norske eller svenske. Medical University of Bialystok er plassert i sentrum av byen og er på mange måter unikt, da det er gåavstand til de fleste bygg.

Om Bialystok

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Bialystok er den største byen i Nordøst-Polen og hovedstad i Podlasie voivodskap. Byen er plassert nær grensen til Hviterussland i Øst og ligger 175 km fra Warszawa. Byens kanskje mest kjente innbygger gjennom tidene var Jan Klemens Branicki som fikk Branicki Palasset bygget, var leder for den Polske arme og eide byen.

Som mange andre byer ble Bialystok næmest helt ødelagt under 2.verdenskrig. Nesten halvparten av befolkningen ble myrdet og bygningsmassen ble jevnet med jorden. Gjenoppbygningen fokuserte på industri, infrastruktur og administrative funksjoner. Byen er derfor i dag preget av at historien og den arkitektoniske etikken er satt litt i baksetet. På tross av dette er Bialystok en veldig fin by. 32 % av byen består av parker og dette har gitt byen tilnavnet ”Polens grønne lunge”.

Bialystok er den største byen i EU som ikke har kommersiell flyplass. Dette betyr at du må lande i Warszawa. Deretter må du enten ta tog eller buss til Bialystok. Turen fra Warszawa tar rundt 3-3,5 timer.

Om Bialystok

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Medical University of Bialystok, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Medical University of Bialystok i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon