Studere medisin i Polen

ved Wrocław Medical University i Wrocław

Medisinstudier ved Wrocław Medical University i Wrocław


Om universitetet

Wrocław Medical University ble grunnlagt etter at kongen av Prøysen, kong Frederik Wilhelm ll, beordret Viadrina universitetet i Frankfürt flyttet til Wrocław i 1811. Universitetet består av 5 fakulteter: medisin, odontologi, farmasi, folkehelse og videreutdanning. Universitetet har like under 6 000 studenter og har 891 akademiske professorer og lærere.

Under 2. verdenskrig led byen store materielle og menneskelige tap. Rundt 75 % av byen ble jevnet med jorden. Blant bygningene som fortsatt sto var universitetets kliniske bygning, som senere ble omgjort til campus. Det nye medisinske fakultetet ble til i 1945 og er i dag det største fakultetet på universitetet.

Om Wrocław

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Wrocław er en av de største og eldste byene i Polen og er hovedstad i det nederschlesiske voivodskap og Wrocław erkebispedømme. Byen fungerer som finansielt, kulturelt og kommersielt sentrum for regionen. Her finner man alt hjertet begjærer av teater, opera, konserter og museum. Byen huser hele 130 000 studenter og er en av de yngste med tanke på innbyggernes alder i Polen. Wrocław har flere ganger blitt kåret til en av de beste byene å bo i og har vært den eneste polske byen i kåringen, utført av Mercer.

På tross av ødeleggelsene under 2. verdenskrig står mange av de originale bygningene. Byen har jobbet hardt med gjenoppbygningen og gamlebyen er i dag på UNESCOS verdensarvliste. Arkitektonisk er byen preget av gotisk og barokk byggestil.

Både Ryanair og WizzAir flyr direkte til Wrocław fra Torp lufthavn.  Den mest fornuftige måten å komme seg til byen er med shuttlebuss, som går hvert 50. minutt til jernbanestasjonen i sentrum.

Om Wrocław

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Wrocław Medical University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Wrocław Medical University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon