Studere medisin i
Romania

Studere medisin i Romania

Mange studenter velger å studere medisin i Romania på bakgrunn av at de mottar en meget god utdanning til en rimelig pris.

I Romania er både Medisin- og Odontologiprogrammer på seks år. Studenter som uteksamineres med MD- eller DD-grad er kvalifisert til å praktisere i alle EU land og alle land ellers i verden. Medisinstudiet i Romania består av tre år med prekliniske studier etterfulgt av tre år med kliniske studier.

Romania har flere ulike skoler som tilbyr medisinundervisning på engelsk. Flere av disse tar imot internasjonale studenter. Romania har lavere levekostnader og studiekostnader enn de fleste andre land. Dette gjør det svært ettertraktet for internasjonale studenter.

I Romania er dette de viktigst institusjonene for medisinsk utdanning:

 • Medical and Pharmaceutical University Carol Davila
 • The university of Medicine and Pharmacy Grigore T. Popa Iaşi
 • Medical and Pharmaceutical University Iuliu Haţieganu
 • Ovidius University in Constanta
 • University of Oradea
 • Medical Faculty of Arad University
 • Târgu Mureş Medical and Pharmaceutical University
 • Om Romania

  Romania er et land med rundt 19,5 millioner innbyggere og er blant de mest folkerike i EU. Inntil 1989 var landet underlagt kommunistisk styre. Nicolae Ceaușescu var landets leder og diktator og styrte med hard hånd.  Ceaușescu ble avsatt med makt i 1989 og henrettet for sine forbrytelser.

  Romania er også kjent for en livlig folklore. Grunnet landets geografi med høye fjell og isolerte landsbyer har gamle skikker og håndverk stort sett overlevd. I Romania finner du også Transylvania med slottet Bran, som Bram Stoker har modellert Drakulas slott etter. Slottet er åpent for besøkende.

  For studenter er Romania et av de billigste landene i Europa å leve i. Du kan for eksempel spise ute for 30 kr eller ta deg en øl for for under 10 kr. Forskjellene i landet er store og landsbygda er preget av en lav levestandard. I byene er levestandaren en helt annen og man kan leve meget bra for studielånet.

  Norge er representert ved ambassade i Bucuresti, og konsultat i Constanta.

  Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.