Studere medisin i Romania

ved Iuliu Hațieganu University of Medicine and Pharmacy i Cluj-Napoca

Medisinstudier ved Iuliu Hațieganu University of Medicine and Pharmacy i Cluj-Napoca


Om universitetet

Universitetet ble etablert i 1919 og er det eldste universitetet i Transylvania-området. Det er over 6000 studenter og over 1100 ansatte ved universitetet, som har fått navnet etter sin grunnlegger og første rektor. Disse er fordelt på universitetets 3 fakulteter; Medisin, Farmasi og Odontologi (Tannhelse).

Om Cluj-Napoca

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Cluj-Napoca (kun ”Cluj” i dagligtale) ble grunnlagt i 1213 og er den nest største byen i Romania, etter hovedstaden București. Byen ligger ved elven ”Someșul Mic” nordvest i landet, og er omgitt av skog og mindre fjell/berg. Like utenfor byen finnes det et lite skianlegg, mens det er et relativt stort anlegg 50 kilometer fra byen. Det finnes også 2 sommer-spa i nærheten/utkanten av byen.

Det er et stort antall slott, bygget av rike middelalderske familier, på landsbygda som omgir byen. I et av disse slottene (Bánffy Castle), blir også musikkfestivalen ”Electric Castle” arrangert hvert år. 
Hvert år arrangeres også ølfestivalen ”Septemberfest” i byen, som er inspirert av tyskernes ”Oktoberfest”.

Snittemperaturen om sommeren ligger rundt 18 grader, mens den laveste temperaturen om vinteren vanligvis sjelden er under -10 grader. Snøen ligger gjerne i rundt 2 måneder på vinteren. 
Ifølge en undersøkelse gjort i 2014, så har byen den beste luftkvaliteten av de 100 største byene i EU.

Byen var i 2015 ”Europas Ungdomshovedstad”, et tiltak som tar sikte på å synliggjøre byer for Europas ungdom og unge voksne.

Om Cluj-Napoca

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Iuliu Hațieganu University of Medicine and Pharmacy, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Iuliu Hațieganu University of Medicine and Pharmacy i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon