Studere medisin i Romania

ved Oradea university i Oradea

Medisinstudier ved Oradea university i Oradea


Om universitetet

Oradea University ble grunnlagt i 1990 og består av 15 fakulteter og 123 forskjellige studieretninger. Universitetet har 1600 ansatte, hvorav 935 er akademisk ansatte. Universitetet har 19 000 studenter.I 1991 ble det medisinske fakultet på universitetet grunnlagt. Fakultetet består av to deler: en rumensk del og en utenlandsk del som huser 500 studenter fra over hele verden.

Om Oradea

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Ordea er den tiende største byen i Romania målt på areal og er hovedsted for Bihor fylke og Crișana-regionen. Byen er delt av elven Crișul Repede og er porten til Sentral- og Vest-Europa med Ungarn bare 13 km unna. Bygningsmassen i byen er en forunderlig miks av bygg fra kommunismetiden og arkitektur fra da byen var under Østerriksk-Ungarske. Ordea er dessuten kjent for sine store samlinger av Art Noveau-arkitektur. Byen ble utsatt for en storbrann i 1836 som ødela mye av byen, men den ble bygget opp igjen til dagens storslagenhet etter planen til den venesiske ingeniøren Franz Anton Hillebrandt.En av byens store stoltheter og mest spektakulære syn er Barokk Palasset. Palasset tilhørte den romersk-katolske biskopen inntil 1945 da kommunistregimet tok palasset i offentlig eie. Det ble gitt tilbake til den romersk-katolske kirken i 2003 og fungerer nå som museum. I utkanten av byen finner du Băile Felix, som er et av landets beste og mest kjente spa. En kort busstur utenfor byen tar deg til en avslappende dag i de varme kildene.

Om Oradea

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Oradea university, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Oradea university i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon