Studere medisin i Romania

ved U.M.F. Carol Davila i Bucuresti

Medisinstudier ved U.M.F. Carol Davila i Bucuresti


Om universitetet

Carol Davila Universitetet for medisin og farmasi er en av de største og eldste institusjonene av sitt slag i Romania. Universitetet bruker anleggene til over 20 kliniske sykehus over hele Bucuresti. Institusjonen anses for å være en av de mest prestisjefylte i Romania.

Den høyere medisinske og farmasøytiske utdanningen i Bucuresti har en historie på over hundre år. En rumensk lege ved navn Carol Davila, grunnla den medisinske utdanningen i Romania ved å etablere ”National School og Medicine and Pharmacy” i 1857. Takket være hans aktivitet ble opprettet en rekke vitenskapelige og medisinske samfunn i landet.

I dag tiltrekker universitet seg hundrevis av internasjonale søkere hvert år. Kvaliteten på utdanningen, moderne utstyr, rimelige studieavgifter og levekostnader er blant de viktigste faktorene.

Om Bucuresti

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Bucuresti er delvis bygd opp etter mønster av Paris, og omtales derfor ofte som ”Lille Paris”. Bucuresti er hovedstaden i Romania og landets industrielle og økonomiske senter. Bucuresti er en av de rimeligste byene i Europa og kan by på en rekke opplevelser. Fra universitetsplassen i sentrum har man et godt utgangspunkt for å utforske byen. Det er gåavstand til de fleste severdigheter, historiske bygninger, butikker, restauranter og kafeer.

Parlamentsplassen og Triumfbuen er de to mest kjente severdighetene i byen. Parlamentplassen ble bygget under kommunistdiktatoren Ceausescu. Dette er et gigantisk byggverk og rangeres som verdens nest største bygning, etter Pentagon.

Har du lyst å slå ut håret under oppholdet, finner du nattklubber, diskoteker, barer og et natteliv som passer enhver smak.

Bucuresti omtales ofte som ”kontrasthetens by”, siden man finner en blanding av luksus og fattigdom, gammelt, nytt, overdådighet, sjarm, urbant og grønt – med andre ord, en meget spennende og innholdsrik by.

Om Bucuresti

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på U.M.F. Carol Davila, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på U.M.F. Carol Davila i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon