Studere medisin i
Slovakia

Studere medisin i Slovakia

Dersom du ønsker å studere medisin i Slovakia på engelsk har du flere framragende alternativer å velge mellom. Tidlig på 1990-tallet begynte flere av Slovakias universiteter å tilby medisinundervisning på engelsk. Det tok ikke lang tid før landet ble et svært attraktivt studiested for internasjonale studenter, både grunnet sine lave studieavgifter og lave levekostnader. De medisinske gradene fra de Slovakiske universitetene er godkjent i hele Europe og så godt som alle EU-land.

I Slovakia kan du ta doktorgrad i både medisin, odontolgi og veterinærmedisin. Disse fører til henholdsvis Doktor i Medisin og Doktor i Tannlege. Disse har seks års varighet, mens det Slovakiske veterinærprogrammet er 4 år.

Opptakskravene for medisin i Slovakia er spesiell studiekompetanse med realfagskompetanse. Dersom du ønsker å komme inn på det fireårige veterinærprogrammet må du også ha en bachelor i vitenskap (BSc). I tillegg må det gjennomføres en flervalgsprøve i biologi og kjemi.

Noen av de beste universitetene for medisinstudier i Slovakia er:

 • Slovak Medical University Bratislava
 • Comenius University in Bratislava
 • Pavol-Jozef-Šafárik-University Košice
 • Medical Faculty of Jessenius
 • Om Slovakia

  Slovakia ble grunnlagt i 1993, etter at Tsjekkoslovakia ble delt opp i henholdsvis Tsjekkia og Slovakia. Landet ble etter løsrivelsen spådd en vanskelig framtid, men har i dag en årlig BNP-vekst som er sterkere enn EU-gjennomsnittet.

  Landet er et mekka for friluftsmennesker med fantastiske slalombakker og flotte turløyper i fjellene. Dersom du er mer urban byr Bratislava på noen av de flotteste kulturelle opplevelsene og det heftigste nattelivet i Europa. Flesteparten av de norske studentene studerer i studentbyen Martin, nest flest i Kosice og noen i Bratislava.

  Uavhengig av hvor du ønsker å studere i Slovakia kan du vente deg et lavere prisnivå enn i Norge. Bratislava er dyrere enn de andre byene, men er fortsatt overkommelig for nordmenn med studielån. Grunnet dype økonomiske forandringer ligger Slovakias gjennomsnitts levestandard noe under resten av EU, men enkelte områder har i dag tatt igjen og ligger over sine naboer i EU. Som norsk student vil du ikke ha noe problem med å få en god levestandard i Slovakia.

  Norge er representert ved ambassade i Bratislava.

  Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.