Studere medisin i Slovakia

ved Comenius University i Bratislava

Medisinstudier ved Comenius University i Bratislava


Om universitetet

Comenius University ble grunnlagt i 1919, kort tid etter opprettelsen av Tsjekkoslovakia. Skolen er oppkalt etter filosofen Jan Amos Comenius. Universitetet er det største og eldste i Slovakia og har 27 000 studenter fordelt på 13 fakulteter. Av disse er det 2 400 internasjonale studenter fra 70 ulike land. Med mer enn 2500 doktorgradsstudenter er også universitetet en stor forsknings institusjon.

Comenius University har to medisinske fakulteter: Faculty of Medicine i Bratislava og Jessenius Faculty of Medicine i Martin.

Om Bratislava

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Bratislava er hovedstaden i Slovakia og er også landets største by. Byen er Slovakias politiske, økonomiske og kulturelle sentrum og huser også den slovakiske presidenten. Presidentpalasset, også kalt Grasallkovich Palace, er blant byens største attraksjoner. Bygningen var ferdig oppført i 1760 og er i dag den slovakiske presidentens hjem.

Det mest prangende bygget i byen er allikevel ikke presidentpalasset, men Bratislava slott som ligger på en høyde 85 meter over elven Donau. Slottet inneholder forskjellige utstillinger fra det Slovakiske nasjonal museet og er åpent for publikum.

Dersom man liker shopping har Bratislava syv store kjøpesenter, hvorav Avion Shopping Park er det største i Slovakia med sine 172 butikker.

Om Bratislava

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Comenius University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Comenius University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon