Studere medisin

Å studere medisin i utlandet har i mange år vært et av de mest populære utenlandsstudiene. Høye inntakskrav på medisin og muligheten til å tilegne seg nye erfaringer gjør at mange norske studenter velger å studere i utlandet.

Opptakskravet på studiene er som regel basert på vitnemål, realfagskompetanse, opptaksprøve eller en kombinasjon av disse. Man kan også komme inn på medisinstudiene med forberedende medisin. Lengden på studiet varierer fra fem til seks år, og det er noen forskjeller på hvordan studiet struktureres i ulike land.

Om man får autorisasjon til å jobbe som lege i Norge er et av de mest spurte spørsmålene i forbindelse med å studere medisin i utlandet. Som tommelfingerregel kan det sies at alle medisinskoler i EU og EØS godkjennes.

EU og EØS har harmonisert fem helseutdanninger og medisinutdanningen er en av disse. Det betyr at du i de fleste tilfeller vil oppnå autorisasjon dersom du går på en av disse. Vi vil allikevel anbefale at man sjekker den skolen man ønsker å gå på før man søker, da ting kan endre seg.

Medisinstudiet gir i de aller fleste tilfeller rett til støtte fra Lånekassen. Dersom du velger å studere i et EU- eller EØS-land kan du være nokså sikker på å motta støtte. I tillegg gis det støtte til utdanning i Australia, Canada og USA. Dersom utdanningen din kan danne grunnlag for generell godkjenning hos NOKUT er den støttet uavhengig av land.

 

Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.