Studere tannlege

Tannlegestudiet har over lengre tid vært i vinden over store deler av verden. Sammen med medisin er det blant de aller mest ettertraktede studieprogrammene. Dette gjør at studiet er vanskelig å få innpass på, og spesielt i Norge. Heldigvis finnes det mange gode og prestisjefylte alternativer i utlandet.

For å komme inn på tannlegestudiet må man hos de fleste læresteder ha enten realfagskompetanse fra videregående, søke med karakterer eller ta en opptaksprøve. En annen mulighet er å gjennomføre forberedende medisin og søke på bakgrunn av fullført forberedende medisin. Tannlegestudiet består i de fleste land av fem år. Som i mange andre medisinstudier består de første årene av mye teori og realfag.

Deretter er det en økende grad av praksis, og mye av utdanningen vil bestå av å trene på faktisk pasienter. Hvordan studiet er bygd opp varierer fra land til land og skole til skole.

Tannlegestudiene er en av de fem harmoniserte medisinutdanningene i EU og EØS. I korte trekk betyr dette at EU og EØS har blitt enige om å godkjenne hverandres utdanninger. Så dersom utdanningen din ville ledet til en autorisasjon i landet du studerte i, så vil du motta autorisasjon i andre EU- og EØS-land også. For deg, som student, betyr dette at du kan være trygg på at du mottar autorisasjon til å praktisere når du kommer hjem. Med forbehold om at du studerer i et EU- eller EØS-land.

Du kan motta støtte fra Lånekassen for de aller fleste tannlegestudier i Europa. Det finnes noen unntak. Det kan være lurt å ta kontakt tidligere norske studenter for å få vite om deres erfaring. Du kan ikke få forhåndsgodkjent utdanningen din av Lånekassen, men de kan være behjelpelige med å finne ut om studiet ble støttet i fjor. De fleste utdanninger i Europa er støttet, samt flere i Canada, USA og Australia. Studiedestinasjoner utenom disse er i stor grad ikke støttet.

Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.