Studere medisin i
Tsjekkia

Studere medisin i Tsjekkia

I Tsjekkia kan du ta medisinutdanningen på engelsk ved mange forskjellige universiteter. Det tilbys og odontologi ved de fleste av disse universitetene. Dersom du ønsker å studere veterinærmedisin gjøres dette ved Masaryk University. Dersom du ønsker å studere medisin et sted utenom de populære landene kan Tsjekkia virkelig være noe for deg.

Dersom du ønsker et minne for livet og verdifull livserfaring finnes det mange attraktive muligheter på Tsjekkiske universiteter. Studiene er godkjent i Norge, EU og mange andre land. I Tsjekkia har ANSA et godt nettverk for å sikre deg en god og trygg studietid.

De fremste universitetene for medisinstudier i Tsjekkia er:

 • De tre medisinske universitetene ved Charles University in Prague
 • The Medical Faculty of the Charles University in Hradec Králové
 • The Masaryk University in Brno
 • The Palacký University in Olomouc
 • The Medical Faculty of the Charles University in Pilsen
 • Om Tsjekkia

  Tsjekkia er en forholdsvis ung stat og oppsto som en følge av delingen av Tsjekkoslovakia i 1993. Siden kommunismens fall i 1989 er landet blitt et godt kjent reisemål for turister. Mest kjent er nok Praha med sin borg som skuer utover byen og Karlsbroen som strekker seg over elven Vltava.

  Landet er blitt meget moderne og levestandarden er god, samtidig har ikke byens innbyggere noe problem med å minne deg på landets fordums storhet og det faktum at det er pilsens opphavsland.

  Tsjekkia er veldig vestlig orientert og er av de mest vestlige landene av de gamle østblokklandene. Som student vil du finne deg godt til rette med kulturen. Den kanskje største forskjellen fra Norge er at tsjekkerne holder fast på storfamilien. Prisnivået er en del under det norske nivået, men kan være høyt i enkelte turistifiserte soner i Praha. Hvis du bare går et par kvartal unna er prisene straks mer studentvennelige. Som nordmann vil du merke at det meste er rimeligere i Tsjekkia, men det er som alle andre byer: jo lenger unna du kommer sentrum, jo billigere er det.

  Norge er representert ved ambassade i Praha.

  Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.