Studere medisin i Tsjekkia

ved Masaryk University i Brno

Medisinstudier ved Masaryk University i Brno


Om universitetet

Masaryk University ble grunnlagt i 1919 og er det nest største universitetet i Tsjekkia. Universitetet ble til som en følge av påtrykk fra Tsjekkias første president Tomáš Garrigue Masaryk om et universitet nummer to i Tsjekkia, som også har gitt sitt navn til universitetet. Universitetet består i dag av ni fakulteter som ved årsskifte 2016/2017 hadde 34 307 studenter. 2200 er akademisk ansatte ved universitetet. Universitetet er tilknyttet sykehusene Brno Faculty Hospital og Saint Anne’s Faculty Hospital, og tar i bruk disse i den kliniske undervisningen. Universitetet er godt kjent i den akademiske verdenen og tiltrekker seg studenter fra en rekke land rund om i verden.

Om Brno

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Brno er den nest største byen i Tsjekkia og den største byen i Morovia-regionen. Det er usikkert om akkurat når de første bosettingene kom til området, men enkelte kilder sporer de tilbake til et sted mellom 5.og 7.århundre. Byen huser mange av de viktigste rettsinstitusjonene og statsinstitusjonene på tross av manglende hovedstedsstatus. I Brno kan du ta en titt på byens største severdighet Špilberk slottet på toppen av byen eller ta en tur på de mange messene som arrangeres i byen. Brno Exhibition Centre er en av de største messehallene i Europa og tiltrekker seg mange forskjellige arrangementer. Liker du lukten av olje og eksos så har byen en egen racerbane hvor det blant annet holdes road racing-løp. Byen huser rundt 100 000 studenter fordelt på flere universiteter og høyskoler.

Om Brno

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Masaryk University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Masaryk University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon