Studere medisin i Tsjekkia

ved Palacký University i Olomouc

Medisinstudier ved Palacký University i Olomouc


Om universitetet

Palacký University ble grunnlagt av Jesuittordenen i Olomouc i 1573 og er det eldste universitetet i Morovia, og det nest eldste universitetet i Tsjekkia. Av kjente studenter må blant andre Albrecht von Wallenstein, General under 30-årskrigen og Gregor Mendel, genetikkens far. Palacký University består i dag av 8 fakultet med nesten 22 000 studenter og tilbyr hele 237 forskjellige bachelor-grader. Medisinutdanningen tilbys på både engelsk og tsjekkisk og har rundt 1300 studenter, hvorav 180 studerer på engelsk. Universitets mål er å ta vare på sine gamle verdier og hvert år plassere seg blant de fem beste tsjekkiske universitetene og de 500 beste i verden.

Om Olomouc

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Olomouc er den sjette største byen i Tsjekkia og ansett som den historiske hovedstaden i Morovia-distriktet. Byen er også det administrative sentrum i Olomouc-regionen. I byens brolagte gater finner man oppsiktsvekkende mange kirker. Et bevis på den katolske kirkes lange historie i byen. Sentrum av byen er en av de største bevarte historiske sonene i Tsjekkia, og huser blant annet Treenighetssøylen. Den ble reist på tidlig 1800-tallet og fikk i 2000 status som verdensarv av UNESCO.Byen er på mange måter uoppdaget av turister, men er sterkt preget av de mange studentene som bor i byen. Rundt 25 000 av 100 000 innbyggere i byen er studenter. Da er det ikke rart at det har dukket opp hauger av mikrobrygg-barer og landets største ølfestival: Beerfest Olomouc.

Om Olomouc

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Palacký University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Palacký University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon