Studere medisin i
Ungarn

Studere medisin i Ungarn

Fire universiteter i Ungarn tilbyr medisinstudier på engelsk til internasjonale studenter. Blant de engelskspråklige programmene finner du medisin, odontologi og farmasi. Ungarns medisinske universiteter er meget attraktive for utenlandske studenter grunnet sin strømlinjeformede søknadsprosess og lave levekostnader.

Graden du oppnår ved å studere i Ungarn er godkjent i land som Australia, Canada, Storbritannia og USA, samt EU. Drømmer du om å bli lege er medisinstudier på engelsk i Ungarn et langt skritt på vei.

De mest prestisjefylte medisinskolene i Ungarn er:

 • Faculty of Medicine, University of Debrecen
 • Semmelweis University in Budapest
 • University of the Sciences Szeged
 • University of Pécs
 • Om Ungarn

  Ungarn var fram til 1920 tre ganger så stort som i dag. Det Østerriksk-Ungarske riket tapte 1.verdenskrig og måtte i forhandlingen etter krigen avgi to tredjedeler av sitt landområde. Som en følge av dette bor i dag mange etniske ungarer i nabolandene. Den ungarske befolkningen består i dag hovedsakelig av madjarer og har en stor andel romfolk.

  Ungarn er en perle for den arkitektoniske interesserte. Her finner du alt fra romerske ruiner, middelalderbygg og kirker i barokkstil. I tillegg huser landet mange terapeutiske varme kilder.

  Mange sier at en av de største problemene du vil møte på i Ungarn er språkbarrieren. Ungarsk er et av de vanskeligste språkene i verden å lære seg og mange snakker ikke andre språk. Dette er ikke noe å bekymre seg for som student. De fleste unge snakker godt engelsk og rundt universitetene og snakker de fleste engelsk. Hvis de ikke gjør det kommer du langt med kroppsspråk. Landets prisnivå ligger omtrent på det samme som sine naboland. Det vil si en god den under det norske prisnivået.

  Norge er representert ved ambassade i Budapest.

  Kontakt oss og vi kommer tilbake til deg innen kort tid med en gratis konsultasjon.