Studere medisin i Ungarn

ved Semmelweis University i Budapest

Medisinstudier ved Semmelweis University i Budapest


Om universitetet

Semmelweis University ble grunnlagt i 1769 og er den eldste medisinskolen i Ungarn. Skolen har navn etter legen Ignác Fülöp Semmelweis som er kjent for å ha påvist sammenhengen mellom mangel på håndhygiene på fødestuen og barselfeber. Universitetet var det første i Ungarn til å tilby medisinutdanning på tysk og engelsk. I dag går det rundt 200 internasjonale studenter ved universitetet.Universitetet ble rangert i braketten 101-150 i den medisinske kategorien i QS World University Rankings. Det er også ansett som det beste universitetet i Ungarn og en av de beste i Europa.

Om Budapest

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Budapest er hovedstad og den største byen Ungarn. Det er også en av de tettest befolkede byene i Europa med sine 1,7 millioner innbyggere. Byen er delt av elven Donau og tidligere var også byen delt i to: Buda og Pest. Byen er smekkfull av attraksjoner, severdigheter og gjøremål. Besøk en av byens mange museer eller trask gjennom gatene og opplev den vakre art noveau-arkitekturen byen har å by på. Levekostnadene er en del lavere enn i Norge, noe som gjør at man kan spise ute oftere uten å blakke seg. Ungarerne er svært stolte av sin mattradisjon, og det ble en gang sagt at det finnes bare tre grunnleggende kjøkken: det franske, det kinesiske og det magyarske. Etter middag kan du ta turen til en av de mange ruinbarene Budapest er kjent for.Byen er hjem til 35 institusjoner for høyere utdanning

Om Budapest

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på Semmelweis University, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på Semmelweis University i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon