Studere medisin i Ungarn

ved University of Pécs

Medisinstudier ved University of Pécs


Om universitetet

University of Pécs er det eldste universitetet i Ungarn og så dagens lys så tidlig som i 1367. Det har dog ikke vært i kontinuerlig drift. Det har både vært delt opp og flyttet siden. Det moderne universitetet ble etablert i 1912 i det som nå er Bratislava i Slovakia, men ble flyttet til Pécs i 1921.

Universitetet er en av de store institusjonene i Ungarn med 10 fakulteter, 32 klinikker og et eget forskningslaboratorium for vin. Universitetet har 22 000 studenter. Det engelske programmet i medisin kom på plass i 1984, og var det første av sitt slag i Sentral-Europa.

Om Pécs

Mennesker

Km²

Levekostnader per mnd

Pécs er den femte største byen i Ungarn og ligger nært opp til grensen til Kroatia i sør. Byen er i høyeste grad multikulturell og fikk 1998 UNESCOs pris ”Cities for peace” for å bevare minoritetenes kultur og dens toleranse. Byen var blant annet under Ottomansk okkupasjon i 150 år og befolkningen er i dag en miks av ungarere, kroatere, swabere og flyktninger fra gamle Jugoslavia som har gjort Pécs til sitt hjem.

Sentrum er beliggende i gamlebyen. Her er det flust med barer, kafeer og restauranter. Prisnivået i byen er generelt lavt sammenlignet med Norge. Byen har mange en mengde museer og ble i 2010 valgt til europeisk kulturhovedstad, sammen med Essen og Istanbul. Dette førte til at det ble gjort en mengde renoveringer og nybygg av byens kulturtilbud.

Om Pécs

Om universitetet

Mangler du kvalifikasjoner?

Ønsker du å studere på University of Pécs, men mangler de riktige kvalifikasjonene?

Da kan et kurs i forberedende medisin være akkurat det du trenger! Forberedende medisin kan hjelpe deg som ikke har høye nok karakterer eller de påkrevde fagene til å nå din drøm. Se hvordan du kan komme inn på University of Pécs i dag.

Les mer

Få gratis profesjonell studieveiledning om medisinstudier i utlandet

Fyll inn et skreddersydd spørreskjema utviklet for norske studenter som ønsker å studere medisin i utlandet.

Våre erfarne studieveiledere vil vurdere detaljene og kontakte deg for et gratis møte på telefon eller Skype, der vi vil gå gjennom dine muligheter og alternativer.

Start nå

Få mer informasjon